Je hebt het gevoel dat je jezelf niet meer bent

Je hebt moeite met de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis

Je haalt te weinig voldoening uit je werk

Je hebt last van fysieke klachten

Je hebt last van stress, spanning of angst

Je bent op zoek naar jezelf en weet niet welke richting uit

Je maakt je zorgen over het welbevinden van je kind

Je ervaart moeilijkheden in communicatie met anderen

Je merkt spanningen of conflicten in je relatie

Je hebt moeite met keuzes maken

Tijdens een kennismakingsgesprek wordt nagegaan welke ondersteuning voor jou aangewezen lijkt.

Begeleidingen kunnen opgestart worden vanuit een individueel traject of vanuit een multidisciplinaire aanpak

Verder bieden we diverse lezingen/workshops aan die je kan terugvinden in onze kalender.

 

Individuele begeleiding voor kinderen

Tijdens de sessies staat je kind in zijn verschillende contexten centraal. Er wordt getracht een verklaring te vinden voor gevoelens en gedragingen die je kind toont en hierbij wordt gebruik gemaakt van individuele gesprekken, observaties en verschillende methodieken (relaxatie- en lichaamsoefeningen, creatieve technieken, Bachbloesems, Duplo’s, voedingsadvies, yoga…). Zo leren we je kind beter kennen in relatie met zijn gezin en andere belangrijke betrokkenen. Van daaruit worden handvaten aangereikt die leren hoe je kan omgaan met de talenten en beperkingen van je kind.

Als ouder wordt je nauw betrokken bij de begeleidingssessies van je kind. Jij bent immers (één van) de ankerfiguren in het leven van je kind. In een eerste gesprek verkennen we de vragen en bezorgdheden van de ouders, de problemen die zij ervaren. Tegelijk kijken we ook naar de sterktes, die kunnen bijdragen aan het omgaan met de moeilijkheden waar je kind en je gezin mee geconfronteerd worden.
Samen met de school, waar je kind een heel groot deel van zijn tijd doorbrengt, bekijken we hoe ze ondersteuning kunnen bieden in het begeleiden van je kind en het gezin.

 

Individuele begeleiding jongeren en volwassenen

Tijdens de sessies gaan we samen op verkenning om uit te zoeken wat jij graag wil bereiken. Elk individu is een uniek persoon en we willen daarbij graag weten wie jij in je totaliteit bent..

Hoe kijk je tegen jezelf en je problemen aan? Hoe beleef je de situatie?
We staan stil bij wat jij voelt, wat je denkt en wat je lijfelijk ervaart. Je klachten worden gezien als een uiting van een verstoord ontwikkelingsproces. Je denken, je handelen en je voelen stemmen niet meer overeen en belemmeren jou in je dagelijks functioneren.

Aan de hand van een aantal methodieken worden verschillende stukken van jezelf in kaart gebracht. Hierdoor krijg je een duidelijk zicht op jouw persoonlijk functioneren. Het wordt een boeiende zoektocht naar facetten van jezelf, naar patronen die zich steeds blijven herhalen, naar je krachtbronnen, naar antwoorden die je nu nog niet ziet,… Samen gaan we op weg naar jouw persoonlijke proces van ontwikkeling en bewustwording.

 

Shiatsu

Shiatsu is gebaseerd op het Oosterse principe dat de levensenergie stroomt via meridianen die horizontaal in ons lichaam lopen en het betekent letterlijk vertaald ‘duimdruk’. Het is een behandeling van de meridianen/energiebanen die verbonden zijn met organen in ons lichaam.Bij shiatsu worden de duimen, handpalmen en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Het doel is deze energiestroom te beïnvloeden en het lichaam gezond te houden door het geven van druk langs deze meridianen.Deze behandeling helpt ter ontspanning, positieve verandering en is vooral een preventieve gezondheidszorg.
Shiatsu wordt over de kleren heen gegeven dus is makkelijk zittende kledij geen overbodige luxe bij een behandeling.

 

Voedingsadvies

Je bent de weg kwijt naar een gezonde voeding? Je hebt het advies gekregen om gluten of lactose vrij te eten? Je hebt andere voedingsallergieën? Je wil gewicht verliezen of hebt last van hoge bloeddruk of cholesterol? Je wil een gezondere levenswijze starten maar weet niet waar te beginnen?

Onze VGL (voedings, gezondheids en levenswijzen)- consulente helpt je op weg om een nieuw pad te bewandelen. Met haar jarenlange ervaring als consulente en werkervaring in een natuurvoeding – en dieetwinkel kan ze je wegwijs maken binnen allerlei facetten van voeding.

Samen werken we aan een op maat gemaakt en een voor jou haalbaar plan om zo tot een gezonde voeding en levenswijze te komen. Met als motto: ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’

 

Keuzebegeleiding/Loopbaanbegeleiding

Bij keuzebegeleiding, zowel voor studies als werkgerelateerde, kijken we vanuit een integrale aanpak naar jouw vragen. Na een eerste gesprek stellen we samen met jou een plan op met de nodige acties die we samen gaan ondernemen. Vanuit onze expertise kijken we naar jouw talenten en mogelijkheden en geven we het nodige advies rond opleiding, jobrotatie, …

 

Een greep uit onze methodieken..

yoga, shiatsu, stoelmassage, voedingsadvies, mindfulness, voice dialogue, consious body, verbindende communicatie, talentenspel

×

Make an appointment and we’ll contact you.