Een algehele vermoeidheid of burn-out?

21 september is alweer voorbij en we beginnen het nu echt te voelen. De dagen worden korter, het weer slechter, de ochtenden donkerder…de herfst komt eraan. Een typische periode waarin mensen meer vatbaar zijn voor een burn-out of algehele vermoeidheid.

“Op maandagochtend heb ik
(wederom huilend…) mijn baas
gebeld en uitgelegd dat het
gewoon niet meer ging”

 

Een burn-out betekent letterlijk “opgebrand”. Met een burn-out voel je je fysiek, emotioneel en mentaal uitgeput, je ervaart jezelf als leeg en vermoeid, alle energie lijkt uit je lichaam te zijn verdwenen. Een degelijke en allesomvattende ondersteuning is daarom heel belangrijk.

Inzichten verwerven in je eigen functioneren en zicht krijgen op de factoren die een impact gehad hebben op je burn-out brengen het herstel uit een burn-out in beweging.
Meer lichaamsbeweging is belangrijk om het lichaam fit te houden en terug energie op te bouwen.

Ook voeding is een heel belangrijk ondersteunend element maar wordt vaak nog onderschat. Als dit punt over het hoofd wordt gezien, kan dit het herstel tegenwerken. Een gevarieerde en volwaardige voeding geeft je meer energie en draagt bij aan een energiek gevoel.

Tijdens je herstelperiode kan je bekijken wanneer je je werk kan hervatten. De juiste timing en de juiste match zijn heel belangrijk.
Bij een loopbaanbegeleiding sta je stil bij je talenten en competenties en wordt gezocht naar de match die bij jou past, je oude job of ga je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden bij werkhervatting waardoor het belangrijk is dat je je goed laat informeren.

Anneleen, Kim & Daisy

Share this article

×

Make an appointment and we’ll contact you.