Ik ben mezelf kwijt, ik lijk vast te zitten

‘Waarvoor komt iemand eigenlijk naar jou?’ vragen mensen me dikwijls. En: “Is dat niet zwaar om altijd naar de zorgen van anderen te luisteren?”

Wat brengt je tot bij ons…

Ik ben mezelf kwijt, Ik lijk vast te zitten, Ik weet niet meer wat ik wil, Ik kamp met angsten, Ik voel me niet goed in mijn vel, Ik kan mijn gevoelens niet uiten, …

En wat zou je dan willen bereiken, vraag ik dan..

Mezelf terugvinden, Terug kunnen genieten, Terug rust vinden, Minder angstig zijn, Gewoon gelukkig zijn, Mezelf kunnen zijn, Terug in mezelf geloven, Mijn leven terug in eigen handen nemen, Leren loslaten, …

Onderliggend zie ik vaak een laag zelfbeeld en een gebrek aan zelfvertrouwen, hetgeen uiteindelijk heel belangrijk is om in het leven te kunnen functioneren. Geloven dat je alles aan kan, zolang je maar volhoudt en lessen trekt uit hetgeen je meemaakt. Een negatief zelfbeeld kan enorme gevolgen hebben in je gedrag.

Het is een natuurlijk proces om te willen groeien, willen vooruitgaan in het leven. Je wordt wakker, leeft bewuster, zoekt meer diepgang in je leven. Je wil betekenisvol zijn. Je bent nieuwsgierig naar wat je kan leren, wat je van jezelf kan ontdekken.

‘Groeien is niet groter worden, het is je bewust worden van je grootsheid’

Om je hiermee te helpen reiken we tools en inzichten aan zodat je zelf kan bepalen waarin je wil groeien en hoe je dat zelf kan doen. We kijken in welke patronen je vastloopt en welke gedachten en emoties hierbij meespelen. Je leert het meest door in de ervaring te gaan en dat is wat we samen doen. We gaan ervaren hoe het voelt, hoe het is,.. en niet alleen wat je denkt. We werken met verhalen, met tekeningen en symbolen, met fysieke symptomen om duidelijk te krijgen wat er zich in jouw binnenwereld afspeelt.

‘Tijdens de begeleiding heb ik geleerd om voor mezelf te kiezen en dingen te doen die IK leuk vindt. Zo heb ik mijn passie voor dansen terug opgepikt.’

‘Ik was bang om naar mijn innerlijke kind te kijken omdat ik dacht dat ze heel verdrietig en boos was. Maar eigenlijk wou ze  alleen maar dat ik terug meer zou spelen.’

‘Ik heb geleerd om mezelf open te stellen voor nieuwe dingen, voor nieuwe mensen. Door mijn angsten onder ogen te komen en zelfs toe te laten kan ik met meer mildheid in het leven. Zo heb ik al een aantal toffe mensen leren kennen en durf ik nieuwe dingen doen.’

Naar jullie zorgen luisteren is niet zwaar, het is een verrijking. Ik ben dankbaar voor die plek in jullie leven. Bij inVigo zien we vaak ongelofelijk mooie processen van groei en transformatie waarbij we op de 1e rij mogen zitten ☺

En daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn!
Lucky me!

Daisy

Share this article

×

Make an appointment and we’ll contact you.