Rust in de drukte…

Drukdrukdrukdrukdruk…. Het blijft een heel herkenbaar fenomeen.
Op je vraag ‘Hoe gaat het met je?’ krijg je negen van de tien als antwoord: ‘Goed.. maar druk he’ of gewoon ‘DRUK!’ met een zucht erachter.

Eerlijk gezegd, betrap ik mezelf er ook nog vaak genoeg op. We zitten in een flow waar we ons niet altijd bewust van zijn EN vaak is het zelfs niet die van onszelf..
we hollen mee, denken dat dit zo hoort want dan zijn we goed bezig..

Ik heb de voorbije weken/maanden ook gehold en ben moe.. zowel fysiek als emotioneel.. Als ik de tijd neem om even naar binnen te gaan om te checken wat er werkelijk speelt ontdek ik drukte en chaos.

Vaak is het een rollercoaster binnenin en voel ik dat het tijd is om te vertragen..

Een moment van rust in de drukte… Daar verlangen we toch allemaal naar.. even uitrusten, genieten, plezier maken en onze batterijen terug opladen. Het doet goed om echt tijd te maken voor je gezin, familie, vrienden en niet te vergeten: jezelf. Even ten volle genieten van het moment en tot rust komen.

Een tip?
Neem je agenda en rooster tijd vrij, die je helemaal voor jezelf neemt, dit hoeft niet lang te zijn en kan zelfs meerdere keren per week. Plan iets leuks om te doen in die tijd: een wandeling, een koffietje gaan drinken, een bad nemen, … Waar laden jouw batterijen van op?

 

“We would do well to slow down a little
Focus on the significant &
Truly see the things that matter most.”
– Dieter F. Uchtdorf –

 

Ik daag mezelf alvast uit om bewust te vertragen de komende weken, om af en toe gas terug te nemen en te zien wat er werkelijk belangrijk is. Want waarom zouden we wachten tot het nieuwe jaar om goede voornemens te maken… Doe je met me mee?

Liefs,
Daisy

Share this article

×

Make an appointment and we’ll contact you.